Het “Man-bijt-Hond gevoel”

Ken je dat TV-programma: “Man bijt Hond”. Met name de rubriek “Hond aan tafel”: Er wordt rond etenstijd bij willekeurige mensen aangebeld om mee te eten en de dag door te nemen. De verhalen die worden verteld zijn fantastisch, verdrietig, inspirerend, aangrijpend, lachwekkend.. Elk verhaal is uniek! Elk mens is uniek!

Dit gevoel mogen wij elke dag meemaken in de thuiszorg. Het verhaal achter elke voordeur. Wie is deze mens? Wat heeft hij nu ECHT nodig? Antwoord op deze vraag krijg je door te luisteren en naast iemand te staan. Ik zou een boek kunnen schrijven van deze verhalen. Van alle bijzondere mensen die ik in mij loopbaan al heb mogen ontmoeten. Zij die mogen zijn wie zij zijn, maar even die hand nodig hebben! Zij die mij vertrouwen. Zij die nog even de kat uit de boom kijken… maar toch openbreken! Zij die soms heel boos zijn maar van binnen onmacht voelen; blaffende honden bijten gelukkig niet.
Wat een voorrecht om deze verhalen te mogen beluisteren. Wat een voorrecht om hen bij de arm te mogen nemen en het samen te doen. Ik heb dat omgedoopt tot het “Man bij Hond gevoel “. Blaffende honden bijten niet, maar het leven soms wel de mens.

Vivian

Menu