Breederzorg - Thuiszorg in verschillende regio's binnen Brabant
wcwp bw 2022 2
Breederzorg - Thuiszorg in verschillende regio's binnen Brabant

BBL Combi-opleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke zorg (BBL)

Breederzorg opleidingen is door de SBB erkend als leerbedrijf in de zorg. Onze aangeboden opleidingen landelijk en wettelijk erkend door de Inspectie van Onderwijs waardoor je met je behaalde diploma(s) overal terecht kunt. Alle opleidingen worden zowel intern als extern aangeboden.

2 erkende diploma’s tegelijk halen? Dat kan! Bij Breederzorg opleidingen bieden we de combinatieopleiding Verzorgende IG niveau 3 samen met Maatschappelijke gezondheidszorg MGZ doelgroep specifieke begeleider. Deze combi-opleiding Verzorgende IG & Maatschappelijke zorg is het antwoord op de veranderingen in de zorg. Tijdens de opleiding leer je cliënten te begeleiden op zo’n manier dat hij of zij zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren, thuis of ergens anders. Daarnaast is deze combi-opleiding ideaal voor ijverige studenten, want na 2 jaar kun je niet één maar 2 beroepen uitoefenen. Na het afronden van deze opleiding ontvang je namelijk 2 MBO diploma’s waardoor je breed inzetbaar bent bij zorginstellingen.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt twee jaar.

Daarin krijg je 4 uur per week les op school, maar je leert vooral in de

praktijk. Minimaal 24 uur in de week ben je namelijk werkzaam bij ons, of een zorgorganisatie in de regio.

img 6652

 

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor anatomie en ziekteleer. Je leert cliënten met verschillende zorgvragen te helpen. Dit kunnen ouderen, gehandicapten, cliënten met een chronische en/of psychiatrische problemen zijn. Je leert te kijken naar de individuele behoeften, wensen en mogelijkheden van de zorgvrager. Ook komt het geven van voorlichting, advies en instructie terug in de opleiding.

Voor het maatschappelijke gedeelte van deze opleiding leer je verschillende doelgroepen zoals o.a. verslaafden en verstandelijk gehandicapten te begeleiden. Dit kunnen cliënten van alle leeftijden en met meervoudige problematiek zijn.

Naast zorg gerelateerde vakken zoals anatomie, pathologie en verpleegtechnische handelingen, krijg je ook een aantal basisvakken. (Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap) Ook krijg je keuzedelen. Tijdens deze keuzedelen ga je jezelf verbreden of verdiepen. Tijdens de opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die je kunt volgen. Zowel de basisvakken als de keuzedelen, sluit je af met een examen.

De verpleegtechnische handelingen die je tijdens de opleiding krijgt aangeleerd zijn onder andere:

  • Injecteren
  • Zwachtelen
  • Wondzorg
  • Stomazorg
  • Katheteriseren

Het mooie aan deze opleiding is: Alles wat je leert, sluit naadloos aan op de praktijk. Na de opleiding ben je dus helemaal klaar voor het echte werk.

Studiekosten

De vastgestelde opleidingskosten bedragen €125,- per maand voor een periode van 24 maanden. Deze maandelijkse kosten zijn inclusief lesmateriaal en examens. All-in dus!
Je kunt kiezen om de opleiding in één keer te betalen, per kwartaal of per maand.
Volg je de opleiding intern, dan neemt Breederzorg deze kosten op zich middels een leer/werk overeenkomst. Wil je de opleiding extern volgen? Dan kan je werkgever in veel gevallen deze kosten dragen. Vraag je werkgever contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Toelatingseisen

  • Je beschikt over een diploma Helpende Zorg en Welzijn of een gelijkwaardig diploma. Heb je geen diploma Helpende zorg en welzijn? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je maakt dan vooraf aan de opleiding een toelatingstoets (taal en wiskunde).
  • Je bent werkzaam bij een zorgorganisatie zodat je je praktijkuren kunt maken. Dit kan ook bij Breederzorg (maar hoeft niet). Wanneer je kiest voor Breederzorg zal ook een sollicitatieprocedure deel uitmaken voordat je start met de opleiding.
  • Je bent in bezit van een VOG. Kom je bij Breederzorg werken? Dan vergoeden wij de kosten van je VOG.
  • Je bent gevaccineerd voor Hepatitis B

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

img 6604

Voor werken in de zorgsector moet je in bezit zijn van een verklaring omtrent

gedrag (VOG). Dit is bij alle zorgorganisaties wettelijk verplicht. Deze kun je aanvragen bij je gemeente. Zonder VOG kun je niet starten met de opleiding. Volg je de opleiding intern, dan helpen wij je met de aanvraag en de bijkomende kosten. Mocht je werkzaam zijn bij een externe werkgever, dan kunnen zij je helpen met de aanvraag.

Inenting

Omdat je in de zorg met cliënten werkt is een Hepatitis B inenting verplicht. Volg je de opleiding intern (werkzaam bij Breederzorg), dan regelen wij een Hepatitis-B inenting voor je.

Samengevat

  • De combinatieopleiding heeft een totale duur van 2 jaar. 4
    uur per week college en 24 uur praktijk
  • 20% school
  • 80% werk
  • Crebo: 25476/25656
  • Studiekosten: €125,- per maand, voor een periode van 24 maanden. Inclusief lesmateriaal en examens
  • Zowel intern als extern aangeboden

Interesse?

Vul onderstaande formulier in om je vrijblijvend aan te melden voor de opleiding.


Menu