Breederzorg - Thuiszorg in verschillende regio's binnen Brabant
wcwp bw 2022 2
Breederzorg - Thuiszorg in verschillende regio's binnen Brabant

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 (BBL)
(Regio Oss, Uden, Veghel)

Breederzorg opleidingen is door de SBB erkend als leerbedrijf in de zorg.

Onze aangeboden opleidingen landelijk erkend door de Inspectie van Onderwijs

waardoor je met je behaalde diploma overal terecht kunt. De lessen gegeven door vakinhoudelijk en didactisch gekwalificeerde docenten.

Helpende Zorg & Welzijn is een verantwoordelijke baan waar je echt het verschil maakt. Voor jouw inspanningen krijg je veel terug. Cliënten/zorgvragers zijn blij

met jouw hulp en de fijne leefomstandigheden die jij hebt helpen creëren. Dit kan in hun thuissituatie of in de zorg- of welzijn instelling. Met dit diploma, verzeker jij jezelf van baangarantie in de toekomst en behoor je tot de lijst werkzaam in een cruciaal beroep.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt één jaar. Daarin krijg je 3 uur per week les op school, maar je

img 6644 edit

leert vooral in de praktijk. Minimaal 24 uur in de week ben je namelijk werkzaam bij ons, of een andere zorgorganisatie in de regio.

Tijdens de opleiding leer je hoe je mensen, die dat nodig hebben, helpt bij het wonen. Je leert hoe je cliënten kunt ondersteunen in het huishouden, maar ook hoe je persoonlijke zorg kan bieden. Daarnaast leer je hoe je een werkplanning maakt en hoe deze te volgen. Ook leer je begeleiding te geven aan zorgbehoevende en wat jouw rol daarin in.

Naast zorg gerelateerde vakken zoals basis anatomie, pathologie, zorgvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, zijn er ook de verplichtte vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Tot slot kiest de deelnemer uit enkele keuzedelen. Tijdens deze keuzedelen ga je jezelf verbreden of verdiepen. Tijdens de opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die je kunt volgen. Zowel de basisvakken als de keuzedelen, sluit je af met een examen.

De zorgvaardigheden die je tijdens de opleiding krijgt aangeleerd zijn onder andere:

 • Verlenen van basis persoonlijke verzorging
 • Steunkousen aan/uit trekken
 • Medicatie contoleren en toedienen vanuit een Baxtersysteem
 • Begeleiden van activiteiten

Het mooie aan deze opleiding is: Alles wat je leert, sluit naadloos aan op de praktijk. Na de opleiding ben je dus helemaal klaar voor het echte werk.

Studiekosten

De vastgestelde opleidingskosten voor de opleiding bedraagt €100,- per maand voor 12 maanden. Deze maandelijkse kosten zijn inclusief lesmateriaal en examens. All-in dus!
Je kunt kiezen om de opleiding in één keer te betalen, per kwartaal of per maand.
Volg je de opleiding intern, dan neemt Breederzorg deze kosten op zich middels een leer/werk overeenkomst. Wil je de opleiding extern volgen? Dan kan je werkgever in veel gevallen deze kosten dragen. Vraag je werkgever contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Toelatingseisen

 • Vooropleiding niet vereist. Deelnemers maken vooraf aan de opleiding een toelatingstoets (taal en wiskunde)
 • Je bent gevaccineerd voor Hepatitis B
 • Je bent in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
 • Je bent werkzaam bij een zorgorganisatie zodat je je praktijkuren kunt maken.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor werken in de zorgsector moet je in bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Dit is bij alle zorgorganisaties wettelijk verplicht. Deze kun je aanvragen bij je gemeente. Zonder VOG kun je niet starten met de opleiding. Volg je de opleiding intern, dan helpen wij je met de aanvraag en de bijkomende kosten. Mocht je werkzaam zijn bij een externe werkgever, dan kunnen zij je helpen met de aanvraag.

Inenting

Volg je de opleiding intern (werkzaam bij Breederzorg), dan regelen wij een Hepatitis-B inenting voor je. Deze inenting is verplicht wanneer je te maken hebt met cliëntencontact.

Samengevatimg 6640

 • De totale opleiding duurt 1 jaar. Je gaat 1 keer per week 3 uur naar college, en daarnaast werk je 24 uur in de praktijk
 • 20% school, 80% werk
 • Crebo: 25498
 • Studiekosten: €100 per maand, voor een periode van 12 maanden.
 • Zowel intern als extern aangeboden

Is deze opleiding iets voor mij?

Natuurlijk wil je weten of deze opleiding iets voor je is. Herken jij jezelf als leergierig? Zorg je graag voor anderen? Heb je respect, inlevingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in voor deze opleiding via onderstaand formulier.