Breederzorg - Thuiszorg in verschillende regio's binnen Brabant
Beste werkgever 2019-2020
Breederzorg - Thuiszorg in verschillende regio's binnen Brabant

BBL Opleiding Verzorgende IG Niveau 3
Start: Oktober/November 2021

Breederzorg opleidingen is door de SBB erkend als leerbedrijf in de zorg. Onze aangeboden opleidingen landelijk erkend door de Inspectie van Onderwijs waardoor je met je behaalde diploma overal terecht kunt. De lessen gegeven door vakinhoudelijk en didactisch gekwalificeerde docenten.

Als verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) help je cliënten die niet meer alles zelf kunnen. Naast de persoonlijke zorg, biedt je ook emotionele ondersteuning. Je hebt een belangrijke signalerende functie t.a.v. de geheugenproblematiek en de psychische gesteldheid van een client.

Met dit diploma, verzeker jij jezelf van baangarantie in de toekomst en behoor je tot de lijst werkzaam in een cruciaal beroep.

Inhoud van de opleiding

De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je 4 uur per week les op school, maar je leert vooral in de praktijk. Minimaal 24 uur in de week ben je namelijk werkzaam bij ons, of een zorgorganisatie in de regio.

Tijdens de opleiding leer je alles wat nodig is in dit vak. Doormiddel van casuïstiek krijg je anatomie en ziekteleer aangeboden. Verder leer je hoe je kan helpen met het opstellen van zorgplannen, voorlichting, advies en instructie geven en gesprekstechnieken. Daarnaast wordt er tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan palliatieve zorg en dementie. Zorg welke je steeds vaker tegenkomt nu mensen steeds langer thuis blijven wonen.

Naast zorg gerelateerde vakken zoals anatomie, pathologie en verpleegtechnische handelingen, krijg je ook een aantal basisvakken. (Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap) Ook krijg je keuzedelen. Tijdens deze keuzedelen ga je jezelf verbreden of verdiepen. Tijdens de opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die je kunt volgen. Zowel de basisvakken als de keuzedelen, sluit je af met een examen.

De verpleegtechnische handelingen die je tijdens de opleiding krijgt aangeleerd zijn onder andere:

 • Injecteren
 • Zwachtelen
 • Wondzorg
 • Stomazorg
 • Katheteriseren
 • Zuurstof toedienen
 • Sondevoeding geven

Met dit diploma behoor je tot de essentiele beroepen en creër je baangarantie voor de toekomst! Alles wat je leert, sluit naadloos aan op de praktijk. Na de opleiding ben je dus helemaal klaar voor het echte werk.

Studiekosten

De vastgestelde opleidingskosten bedragen €125,- per maand voor een periode van 24 maanden. Deze maandelijkse kosten zijn inclusief lesmateriaal en examens. All-in dus!
Je kunt kiezen om de opleiding in één keer te betalen, per kwartaal of per maand.
Volg je de opleiding intern, dan neemt Breederzorg deze kosten op zich middels een leer/werk overeenkomst. Wil je de opleiding extern volgen? Dan kan je werkgever in veel gevallen deze kosten dragen. Vraag je werkgever contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Toelatingseisen

 • Je beschikt over een diploma Helpende Zorg en Welzijn of een gelijkwaardig diploma. Beschik je niet over dit diploma? Ook dan zijn er mogelijkheden om toch te starten.
  Deelnemers maken vooraf aan de opleiding een toelatingstoets (taal en wiskunde)
 • Je bent werkzaam bij een zorgorganisatie zodat je je praktijkuren kunt maken.
 • Je bent in bezit van een VOG
 • Je bent gevaccineerd voor Hepatitis B

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor werken in de zorgsector moet je in bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Dit is bij alle zorgorganisaties wettelijk verplicht. Deze kun je aanvragen bij je gemeente. Zonder VOG kun je niet starten met de opleiding. Volg je de opleiding intern, dan helpen wij je met de aanvraag en de bijkomende kosten. Mocht je werkzaam zijn bij een externe werkgever, dan kunnen zij je helpen met de aanvraag.

Inenting

Omdat je in de zorg met cliënten werkt is een Hepatitis B inenting verplicht. Volg je de opleiding intern (werkzaam bij Breederzorg), dan regelen wij een Hepatitis-B inenting voor je.

Samengevat

 • Start november/december 2020
 • De opleiding duurt 24 maanden. 4 uur per week college en 24 uur praktijk
 • 20% school, 80% werk
 • Crebo: 25656
 • Studiekosten: €125,- per maand, voor een periode van 24 maanden. Inclusief lesmateriaal en examens
 • Zowel intern als extern aangeboden

Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in voor deze opleiding via onderstaand formulier.


Menu